15.01.2008 Lühike päev!

Täna alustasime hommikut kerge sörgiga metsa vahel. Joostud pool tunnikest, peatusime, et teha väiksed mängud ja ülesanded. Ma siin pikemalt ei peatu nende juures, aga kirjutasin kõik mängud üles, et kunagi enda tegemistes neid ära kasutada. Hässti huvitavad, naljakad ja kasulikud mängud!! Seriously:) Mis ülesannetest kõige enam nalja pakkus, oli mäest üles kukerpallitamine:D Võite ise ette kujutada, kuidas see välja nägi – ukerdad end pallitades üles ja sajad alla tagasi sama tee:D
Siis algas meil tund Europe today – võtsime läbi kõik Euroopa riigid, näitasime neid kaardil jne. Täiiiesti lõpppp kuidas kõik oli kui peast uhutud, mitte midagi ei mäletanud enam :D Hea oli kõike taas meelde tuletada!
Pärast lõunasööki olid meil väiksed intervjuud õppejõududega, eelnevalt pidime ära täitma ankeedi, kus küsiti meie tausta kohta – mida Eestis oleme teinud, kus ja mida õpime, mis olid meie ootused siia kooli tulles jne. Hästi positiivne ongi Folk High Schooli juures siin see, et tundides ei lähtu õppejõud oma paika pandud plaanidest vaid püüavad täita õpilaste soove. Seepärast ka need vestlused. Neil on hästi oluline teada meie kõigi tausta ja meie ootuseid, et paika panna õppeprogramm, mis on meile vastav. See ei ole sama, mis oli eelmine aasta, ja eelmine aasta ei olnud sama, mis oli üleeelmine aasta – see muutub ajaga ja sellega kaasas käivate õpilastega. Siin ei ole kaugeltki nii nagu Eestis, et lähed tundi, kuulad õppejõu monotoonset juttu ja jääd magama sel ajal, sest lihtsalt niiiiii igav on. Siin me töötame väikestes gruppides, arutame, diskuteerime, lahendame erinevaid ülesandeid – parim viis areneda ja õppida end väljendama, ütlema välja oma arvamust. Kui Eesti on mõnes loengus nii, et sa vb tahad midagi öelda, vahel lihtsalt tekib eriarvamus ju, aga sa ei julge seda välja öelda, aga siin sa PEAD seda tegema. Sa ei saa hetkekski mõelda omi mõtteid, sest sa oled nii asja sees lihtsalt. I like it:)
Teisipäeviti ja reedeti hakkavadki meil olema lühikesed päevad, kus õppetöö lõppeb juba kell 15:)
Õhtul vaatasime telekatoas kõik üheskoos filmi „i`m the legend“

0 kommentaari: