Hania.


Kreeta on ikka kuradima ilus, maiv6i. Siin ringi sõites võib imetleda tsivilisatsiooni poolt puutumata jäänud loodust – saare keskel asuvaid suursuguseid mägesid, sügavatest lõhedest läbistatud kiltmaid, järske ja kaljuseid randu ja pisikesi liivaseid või kiviklibuseid supelrandu. Paradiiiiiiiiiis!!

Nagu ka juba oma eelmistes postitustes maininud olen, siis pesitseme Kadiga hetkel Kreeta ühes romantiliseimas linnas nimega Hania. Hania on suuruselt teine linn Kreetal, pärast pealinna Iraklioni. Ja mitte asjata ei kutsuta teda väikeseks Veneetsiaks.

Kolmapäeval otsustasimegi, et lähme ja vaatame ka oma silmaga selle kunagise Kreeta pealinna üle. M6eldud, tehtud!

No k6igepealt pididme ju peatuses bussi ootama teadmata aja, sest siin ei eksisteeri selliseid asju nagu BUSSIAJAD. Nad v6ivad ju öelda, et buss käib iga 20minuti tagant, aga pärast 45minutilist ootamist, tuleb siiski konstanteerida fakti, et bussid käivad siin nagu jumal juhatab ja kreetalased ON teada-tuntud hilinejad!
Meie 6nneks väga kaua ootama ei pidanud, sest Liisu k6va mutt vibutas korra käega ja nagu kord ja kohus, buss peatuski. Natukene küll eemal, aga siiski. Sest no bussijuht ei näinud meid esimese ropsuga – Kadil ja Liisul oli ju vaja end nii putka sisse peita, et keegi jumala eest ei näeks kuidas 2 püssi iseendast veel püssimaid pilte teevad :D Ja ega me ei teadnudki kas see üldse on 6ige buss, lihtsalt suvalt lehvitasin, sest ma t666esti ei mallanud enam kauem oodata. Jumal tänatud, et siiski Haniasse viiva bussi otsa sattusime 
Mis ta oli, mingi veerand tunnikest s6itu ja suurlinnas me olimegi. No pandi meid kuskil bussijaamas maha, päris oskasime ju kuskile minna. Liisu: "Hmm, huvitav kuhu poole nüüd see kesklinn siis jääb?" Kadi:" Mul ei ole 6rna aimu ka". Pikalt arutlemata panime igatahes kuskile poole ajama, suht uisapäisa, nagu meil viimasel ajal juba tavaks saanud :D Aga kuidas teistmoodi teada saakski kui ise kuidagimoodi ei katseta? Nii läksimegi kindla peale välja ja l6puks leidsime isegi old town`i üles ja imeilusasse sadamasse j6udsime ka. Aga kokkuv6tteks v6ib ikkagist öelda, et käisime terve päev ringi kui peata kanad ja ega ikka väga kuskile ei j6udnud ja midagi erilist ei näinud :D Ja pealegi, kuni hetkeni, kui avastasime, et ka siin on poed nimega Bershka ja Bull&Bear, j6udsin ma enne mitu korda omaette ahastada, et kas t6esti ei leidu siin mingeid normaalseid poode, kust ka meie, eestlastest moeikoonid :p , endale riideid leiavad, sest no t6esti mina ei saa aru, kas nad tegelt ka kannavad neid imelikke riideid, mida nende enamus poed siin pakuvad?? Tuleb nii välja..

Suurest linna "avastamisest" jalad rakkus ja ise näljast n6rkemas otustasime v6tta suuna tagasi hotelli. Kadi haaras veel viimasel minutil bussijaamast nälja kustutamiseks väikese pita (nii kutsutakse siin kohalikku kiirtoitu – taco moodi saia sisse on kokku klopsitud sealiha tükke, salatit ja kastet) ja tagasiteel me olimegi.

6htul sai veel paar filmi vaadatud enne kui uni meid jalust niitis!
V6ib öelda, et meie siiani 1 tegusamaid päevi siinmaal ;)

2 kommentaari:

Kails ütles ...

"ei mallanud oodata" on nüüd mu lemmik väljend :D

Liisu ütles ...

Mulle ka meeldib tohutult see väljend ;)